Rocking Rights 

Rocking Rights var et initiativ Fredsfonden tog i 2009, i samarbejde med ungdomsklubbernes fællesorganisation, Ungdomsringen. Formålet var at engagere unge i fredsarbejde gennem musik. Klubbands fra hele landet deltog i konkurrencen om at skrive og komponere en sang, der forholdt sig til temaet Fred.

1. præmien gik til bandet Fun Joy fra Fritids- og Ungdomsklubben Baune i Lyngby der leverede sangen Tænk på andre.
2. og 3. præmierne gik henholdsvis til bandet Total Blackout fra Klub Kennedy på Østerbro med sangen Er det okay? samt bandet 4Tune fra Sunds Ungdomsskole med sangen No more cry. 
 
Alle de 14 sange, der deltog i finalen, vil i løbet af kort tid kunne ses her på hjemmesiden. Der vil ligeledes blive lavet en cd med alle numrene, som kan rekvireres fra Fredsfondens sekretariat. 
Fredsfonden vil gerne benytte lejligheden til at takke alle de bands der har sendt bidrag ind til Rocking Rights. 

"Det er utrolig dejligt at se så meget talent og kreativitet der er kommet til udtryk her på scenen i dag" sagde Isam Bachiri, der var den ene af de fire dommere ved konkurrencen, ved præmieoverrækkelsen i Amager Bio lørdag den 24. januar.

"I skal bare blive ved med at spille. I er simpelthen så gode!" var de opmuntrende ord alle de deltagende bands fik med på vejen af Rasmus Kern fra Magtens Korridorer, der ligeledes var i dommerpanelet.
 
HVORFOR ROCKING RIGHTS: Klodens mangfoldighed er kommet meget tættere på den enkeltes liv og dagligdag, siden FN’s Verdenserklæring om Menneskerettigheder blev vedtaget i 1948.
Unges liv er i dag mere end nogensinde præget af denne mangfoldighed, og tolerance og respekt for hinanden er derfor afgørende forudsætninger for, at vi kan leve fredeligt side om side, uanset etniske, religiøse eller kulturelle forskelligheder.
 
Med dette initiativ håber vi, at flere unge vil blive opmærksom på hvilket værdifuldt redskab FN’s Verdenserklæring om Menneskerettigheder er, og hvilken betydning det har, at ikke kun nationer og regeringer, men at også den enkelte i sin dagligdag efterlever erklæringens principper. 

Plums Fond for Fred, Økologi og Bæredygtighed
Dronningensgade 14  
1420 Kbh K  
+45 32 95 44 17  

plumsfond@plumsfond.dk